Wednesday, May 7, 2014

sumting new !

hye there !

Hari ni aku belajar ssuatu yang baru. well, mungkin orang seusia aku karier dah jauh n bjaya, but for a beginner like me, its like...whoaahhh :D

actually, my supervisor gave an assignment for me. Hari pertama praktikal okayy. FIRST DAY. iaitu "Forming a company". first time aku dengar "ohh...okay"

But bile die tanye bab progress, aku cakap on je. tapi bile die tanye "dah ambik borang?" "dah pegi tuuu...dah pegi nii.." then akuuu "....???" borang apekah ? okay actually, he puts such a high expectation on me. die nak suruh aku pegi SSM start amik borang and proceed bukak companyy. then i felt like -_-'

But, for today thanks to my new girlfriend, who willingly brought me to MBMB, SSM, UTC. and sewaktu dengannyee. mule lah tengok borang yang bagi aku weirdooo. yela, lagipun family aku bukan pernah berbisnes mcm tu. and finally i fully understand the flow and procedure to become entrepreneur ! and hold the believe that "Bukan senang untuk menjadi senang". Tottally true :)

InsyaAllah. one fine dayy, jika hati ini terbuka :))

No comments: