Tuesday, July 9, 2013

Ramadhan kali ini :)

ya Allah, tibanya Ramadhan kali ni, hati ni rasa sebak sangat. :') tak tau lah kenapa. Alhamdulillah. Allah masih lagi bagi kesempatan buat kita mrasai manisnya Ramadhan tahun ni. InsyaAllah :)

Tahun ni, tahun kedua aku bpuasa away from family and home. and mungkin lebih lama dari tahun sebelum ni sebab dah terjoin intersesi :D haha. takpelah. rezeki puasa tahun ni kat Melaka lah jawabnya. InsyaAllah, mggu pertama intersesi aku nak jugak balik bbuka kat kuantan. I'll try !

Moga Ramadhan kali ni menambahkan lagi iman kita semua.  Semoga kita sama2 menjaga nafsu, lisan, dan perilaku dan jugak menjadi yang lebih baik dari sebelum ni. And of course, my wish, Selamat berpuasa buat seluruh umat Islam dan keluargaku tsayang. Happy fasting dayy yeah :)

akhir sekali, jangan pernah lupa saudara kita di sana. Dugaan kuat buat saudara Islam ku di Palestin, Syria dan kini Mesir. Semoga Ramadhan ini memberi mereka lebih kekuatan dan semangat berhadapan dengan musuh Allah. Kemenangan buat Islam itu pasti. Yakinlah janji Allah itu benar dan nyata. Allahualam.

as salam..
Salam Ramadhan saudaraku :)

No comments: