Saturday, July 12, 2014

UiTM dihatiku.

Assalammualaikum,
Selawat dan Salam buat Rasulullah SAW,
Doa dipanjatkan buat seluruh saudara Islamku di seluruh dunia,
Moga dirahmati Allah hendaknya.

Entry ini dibuat khas untuk hari terakhir aku berada di Kolej Tun Mutahir UiTM.
Ya Allah, ada seribu satu perasaan sekarang ni. Gila happy sebab dah siap thesis. Tapi disebalik tabir semua tu, Allah je tahu segala sakit jerih aku selama nak siapkan thesis tu. Macam mana agaknya sakit sambung master pulak kan. sob sob.

Uitm, sape cakap tak best ? Sape cakap tak de kualiti ? Heyy tolong sikit okay. Be respect. Ini adalah tempat menuntut ilmu. Aku bangga dapat berada di bawah bumbung UiTM selama 5 tahun mengejar segulung ijazah. Alhamdulillah. Semua orang harapkan pengakhiran yang terbaik.

Terima kasih ya Allah. Rasa syukur sangat sebab tak sangka aku memang dah berjaya habiskan ijazah ni. dulu dengan tak yakin nya, dengan risau soal penempatan and macam2 lah. Allah bagi aku peluang belajar dekat negeri orang yang lagi jauh dengan family, buktinya aku dah pernah rasa berbulan tak balik sebab komitmen kelas n sebagainya. Itukan pengorbanan ? :)

Terima kasih UiTM, sebab bagi aku peluang menjadi mahasiswa yang berjaya menamatkan diploma and ijazah. :) Semoga kita semua berjaya di masa akan datang. Amin !

Dunia Diploma bermula disini :)

Library of UiTM Jengka

 
UiTM Bandaraya Melaka

Bachelor in Office Systems Management Hons.

Waiting for the convocation. Soon. InsyaAllah

Friday, July 4, 2014

End of Degree :)

ALHAMDULILLAH
ALHAMDULILLAH
ALHAMDULILLAH

Aku bersyukur sebab berkat doa dan usaha, Allah perkenankan doaku agar tamat degree dengan jayanya. InsyaAllah, aku masih menunggu result tapi semalam aku dah tamat VIVA.

Fuhhh. tu yang aku takotkan. Neves. Risau. tapi satu improvement aku tak sakit perut pon macam selalu kalau neves. hehehe. Allah nak bantu. Allah nak tolong. Itulah kekuatan DOA ibubapa dan sendiri :')

Thanks Miss Muna, my research advisor,
Thanks Teammate, Biya, Pikah, and Nana. Korang memang ohsem and sayang korang ketat2 !
Tulah perjuangan yang kita sama2 bertarung dgn perasaan penat, sakit, letih, mengantuk. Tapi dah sampai tahap ni dah pun. Glad to work with you guys. Love you all so muchooooo !
Thanks buddies, Ainol, Aida and Ada. Korang pon selalu bagi support kat aku. fuhhh. thanks made my day ;)

Tahniah jugak semua kawan2 yang memang kite semua sbb dah bjayaaaa habiskan semua nih. Stresss gile kan ? :'( And I bet, it will last time seeing you all. All the best dear bestfren and classmates :) Do love you.

Sesungguhnya kekuatan tu datang dari izin Allah :)

Thursday, May 8, 2014

remembered.

Still teringat muka kau bila first sem yang pucat gile takde mekap tuh.
Still teringat bila kite assigned as satu team untuk buat event sesame. masa tuh bapak ah formal ayat aku dengan kau. cover bagai nak rak. tunjuk ayu lentik. suara lembut2 je layan kau. hahaha.
Still teringat bila part 5 kita dapat satu bilik tapi kau tido bawah sebelah katil aku. Kejap kejap kang naik kat aku. padahal sumpah aku tak kesah sebab bukan kau je penakut tido sorang. kekeke
Still teringat bila dalam bilik kita main mekap2 macam hamendeee ntah. opera cina tu konfemlah kau tapi aku yang overacting selfie sengsorang depan cermin panjang uitm provide nuh.
Still teringat kite sesame stayed up sampai 3 pagi sebab buat projek etr yang menyakitkan hati tu sedangkan roomate lain dah tido berkeroh. then esok kau mengungkit sebab kononnyee kau nangis siapkan sengsorang lepas aku tido. 
Still teringat ayat kau yang buat aku berhenti sakat kau "berdosa aniaya anak yatim" HAHA. sebab expression muka kau yang hipokrit sedih tu. 

tapi...tu baru separuh. tu lah zaman diploma dengan kau yang aku tak boleh lupe. belum bukak cerita zaman degree dengan kau lagi. Tapi aku lagi suke zaman dip dengan kau. Lately aku memang asyik teringat kau pun. rindu sebenarnye. tapi ego mungkin. anyway, tak kesah lah ape jadi, I still remember you as one of my best friend. Selebihnya biarlah kite berdua je yang tahu :) I miss the old us, indeed. All the best in you path, my dear fren.

Glad to know you babe ;)